Erik ten Hag verbaasde Edson Braafheid: "Ik keek mijn ogen uit"

De kwaliteiten van Erik ten Hag zijn inmiddels bij een breed publiek bekend. De oefenmeester van Manchester United begon zijn carrière als trainer echter bij FC Twente.

Edson Braafheid en Orlando Engelaar kennen Ten Hag als assistent van Fred Rutten. Toen waren echter nog niet alle kwaliteiten van hem zichtbaar. "Het verbaasde mij bij FC Utrecht dat hij de trainer was die hij toen was, qua respect en kennis. Bij FC Twente was hij assistent van de allesbepalende Fred Rutten, daar gedroeg hij zich in zijn rol", vertelt Braafheid in Kick 't met. "Toen ik hem bij FC Utrecht meemaakte keek ik mijn ogen uit, dat hij dat altijd al in zich heeft gehad."

Engelaar beaamt dat Ten Hag in zijn rol als assistent niet al zijn kwaliteiten laten zien. "In het voetbal inhoudelijke zagen we al dat hij bezeten was, maar als assistent heb je een bepaalde rol. Hij was vaak degene die jonge spelers aanpakte als ze uit de pas liepen. De hoofdtrainer had daar geen tijd voor", legt de oud-speler uit. "Toen konden we nog niet zien in hoeverre hij een team kon managen. Later bleek dat hij dat ook wel kon."

Lees meer:
0 reacties