Europees programma zorgt voor drukte: "Een betrokken achterban"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Sinds maart 2023 is Ian Ziegerink uit Oldenzaal de Hospitality Manager Skyboxen van FC Twente. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van de 51 skyboxen in De Grolsch Veste. Samen met zijn team van skyboxrunners zorgt hij ervoor dat de wedstrijddagen soepel verlopen en ontzorgt hij de skyboxhouders. Het drukkere programma met de Europese wedstrijden heeft ook voor hem grote invloed.

"We werken bij FC Twente veel naar wedstrijddagen toe en dat is bij mij niet anders", vertelt Ziegerink in gesprek met de officiële website van FC Twente. "Maar er zijn ook momenten dat de skybox niet gebruikt wordt, dan kunnen de skyboxhouders hun box terug huren voor een vergadering, bijeenkomst of evenement. De prioriteit ligt op wedstrijddagen, maar daarnaast is mijn rol interessant omdat je ook bezig bent met het commerciële aspect."

Een belangrijke taak is het verzorgen van de catering, waarvoor de voorbereidingen al ruim een week voor de wedstrijddag beginnen. "Wanneer ik alle bestellingen heb ontvangen, licht ik de koks in en zetten we de skybox wedstrijd klaar. Op een wedstrijddag ben ik vijf uur voor de wedstrijd aanwezig. De meeste voorbereidingen zijn dan al wel getroffen."

Op een matchday staat Ziegerink met zo'n tien collega's. "Dan zetten we alle verse producten klaar zoals broodjes en snacks. Gedurende de wedstrijddag ben ik dan het eerste aanspreekpunt om problemen op te lossen of vragen te beantwoorden. In het begin probeerde ik veel zelf te doen en zette ik wel eens meer dan 20.000 stappen op een wedstrijddag. Het is vooral de kunst om de juiste taken aan de juiste personen over te dragen. Ik zie bijna niks van de wedstrijd, maar hoor wel wanneer er een doelpunt valt. Dan spring ik wel eens een skybox in."

"Ik ben een praktisch ingesteld persoon, maar bij deze functie ben ik ook werkzaam op kantoor. De diversiteit aan mijn baan is het leukst. Ik leef echt naar wedstrijddagen toe, daar heb ik ontzettend veel zin in. Komend seizoen komen er vanwege Europees voetbal weer veel bij en dat is mooi, een beetje druk op de ketel. Ik kijk uit naar het programma met twee wedstrijden per week, ik ben helemaal klaar voor volgend seizoen. Alle skyboxen zijn altijd bezet, waarvan 95% door vaste skybox-eigenaren, de rest zetten we als arrangement in voor mensen die een speciale gelegenheid hebben. Het gaat goed met de club, we hebben hier een achterban die betrokken is en blijft, en ik verwacht dat de komende jaren de skyboxen voor 100% gevuld blijven", zo stelt Ziegerink.

Voor Ziegerink zijn er echter nog wel onderdelen die verbeterd kunnen worden. "De persoonlijke service wil ik verder optimaliseren. We zijn nu heel ondersteunend, maar ik wil nog meer inspelen op de wensen van de skyboxhouders. Nu bestellen de skyboxhouders elk artikel los in het bestelplatform, maar we willen meer naar arrangementen toe. Zo kan iedereen met één druk op de knop voor meerdere personen iets bestellen, een stukje service richting de wedstrijd. We bouwen een relatie op met de skyboxhouders waardoor ze ons werk waarderen. Wanneer wij het als team goed doen, blijft de betrokkenheid onder de skyboxhouders behouden. Ik ben ervan overtuigd dat we daar een belangrijkje rol in spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand