FC Twente in de Champions League kijken erg ingewikkeld gemaakt

FC Twente is sowieso zeker van deelname aan de Europa League
FC Twente is sowieso zeker van deelname aan de Europa League Foto: © Pro Shots

Tot nu toe konden mensen de Europese duels bij RTL (Champions League), Veronica (Europa League en Conference League) en ESPN (Europa League en Conference League) bekijken, maar dat gaat veranderen. Straks moeten degenen die geen Ziggo-abonnee zijn een app downloaden, hun gegevens via de website achterlaten en mogelijk een laptop op de tv aansluiten om wedstrijden van PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, Ajax of Go Ahead Eagles te zien, stelt het Algemeen Dagblad.

"Je moet als oudere een technische kleinzoon of -dochter hebben. Anders ben je de pineut. Ik vrees, zeker in het begin, voor een daling van het aantal kijkers", reageert Woerts. "Er wordt heel luchtig over gedaan door Ziggo, maar ik denk dat ze onderschatten tot welke problemen dit gaat leiden in augustus. Kijk, mensen zijn gewoontedieren, hè. Die houden niet van veranderingen. Veel Nederlanders, met name ouderen, gaan echt niet via laptop of telefoon naar voetbal kijken. Bovendien zullen velen huiverig zijn voor het verplicht registreren."

Ziggo vreest echter niet voor al te veel moeilijkheden. "Onderzoeken met testpanels wijzen uit dat het downloaden van de app en het registeren en installeren tot weinig problemen leiden. En mochten sommigen er toch moeite mee hebben, dan staan medewerkers van ons klaar voor technische ondersteuning. In het meest extreme geval zorgen we ervoor dat onze monteurs een kabel naar de televisie leggen, waardoor het voetbal ook op een oude tv te zien is. Geloof me: iedereen kan straks de wedstrijden van de Nederlandse clubs in Europa zien", aldus Ronald van der Aart namens de zender.

Lees meer:
0 reacties