Evert Bleuming: "Hij was zo blij dat hij in huilen uitbarstte"

Evert Bleuming
Evert Bleuming Foto: © Orange Pictures

Evert Bleuming maakte zich hard bij FC Twente om Mats Wieffer langer te binden. De oud-scout had echter nooit verwacht dat de middenvelder het tot het Nederlands elftal zou schoppen.

"Toen FC Twente grote financiële problemen had, hadden ze nog geen cent om Mats aan te bieden", legt Bleuming uit in De Tubantia. "En dat gold trouwens ook voor Ramiz Zerrouki. Maar ik heb als een leeuw gevochten dat toch voor elkaar te krijgen. Theo ten Caat kon zich er ook over opwinden. Als je eigen talenten hebt, móét je ermee aan de slag, zeker als er geen geld is. Ik weet nog dat de club al meerdere keren een persbericht had klaarstaan, waarin stond dat hij had bijgetekend. Maar telkens werd dat op het laatste moment weer afgeblazen. Mats kreeg uiteindelijk dat contract en hij was zo blij dat hij in het nabijzijn van zijn familie in huilen uitbarstte. Maar toen dat contract afliep, moest hij alsnog weg.”

"Ze vonden Mats altijd lastig bij FC Twente”, gaat Bleuming verder. "En ja, dat kon hij ook zijn voor trainers. Maar dat kwam ook, omdat hij over het spelletje nadacht en vaak twee stappen verder was dan de rest. Mats viel op door niet op te vallen, want alles wat hij deed was zo simpel. Maar juist dát trok me aan. Hij was al jong comfortabel aan de bal en vond altijd de juiste oplossing. Ik heb de laatste tijd speciaal op ’m gelet. Hij speelt nog precies zoals in de jeugd bij FC Twente: bijna alle ballen zijn goed, gaan naar dezelfde kleur én allemaal vooruit.”

Dat Wieffer, na zijn overstap van Excelsior naar Feyenoord, zich zo makkelijk staande houdt, verbaast Bleuming niet. "Mats is een intelligente jongen en een intelligente speler. Als je die combinatie hebt, pas je je in een nieuwe omgeving veel sneller aan. Donderdag tegen Shakhtar Donetsk zag je dat ook weer. Hij scant zijn omgeving en is altijd in beweging. Ik denk dat hij van alle spelers op het veld de meeste meters aflegt", besluit Bleuming.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand