Excelsior wil stunten tegen FC Twente: "Thuis twee keer verloren"

Kik Pierie viert feest met de fans van Excelsior
Kik Pierie viert feest met de fans van Excelsior Foto: © Pro Shots

Excelsior neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen FC Twente, de nummer drie van de Eredivisie. De club uit Rotterdam heeft echter een 'elftal feiten' op een rijtje gezet en daaruit blijkt dat de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen vertrouwen heeft in een goed resultaat.

Drie opvallende feiten:

1. Alleen PSV, FC Twente en Feyenoord zijn dit seizoen meer duels ongeslagen op eigen veld dan Excelsior Rotterdam, dat pas twee keer verloor in eigen huis (W2 G6). Niet eerder bleven de Kralingers ongeslagen in acht van de eerste tien thuisduels van het Eredivisieseizoen.

2. Nummer drie FC Twente behaalde zestien punten in de tien uitwedstrijden dit seizoen, vijf meer dan een jaar eerder. De ploeg uit Enschede verloor buitenshuis pas tweemaal (W4 G4), maar behaalde in de laatste zes uitduels alleen bij Go Ahead Eagles een overwinning (3-1).

4. Tegen geen enkele andere club bleef Excelsior in de Eredivisie vaker ongeslagen op eigen veld dan tegen FC Twente (15 keer). De Kralingers zegevierden viermaal en liefst elf keer werd het gelijk, eveneens een thuisrecord. De overige zes ontmoetingen waren prooi voor de Tukkers.

Klik hier om alle 11 feiten te lezen.

Lees meer:
0 reacties