"Fans uit het hele land hebben weer sympathie voor FC Twente"

Jan Streuer viert feest met een FC Twente-fan op het veld in De Grolsch Veste
Jan Streuer viert feest met een FC Twente-fan op het veld in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Johan Inan vindt het prachtig hoe FC Twente Jody Lukoki eerde voorafgaand aan het duel met FC Groningen. Hij zag een schitterend eerbetoon. Ook het interview met Mike te Wierik, die geëmotioneerd ESPN te woord stond, deed hem veel.

"Ik had het van Te Wierik nog niet gehoord. Ik was laat thuis, toen scrollde ik door de socials en toen kwam het filmpje van ESPN voorbij. Ik zag het en ik had de tranen in de ogen staan. Ik vond het zo indrukwekkend", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hij herinnert zich prachtige beelden uit Enschede. "De familieleden die in beeld kwamen. De manier waarop FC Twente dit bedacht en geregisseerd had: er zat zoveel in, ik vond het zo indrukwekkend. Uiteindelijk dan nog voetballen. Dat is ook Ron Jans ten voeten uit: dit soort dingen halen het beste in hem naar boven. Jans is er een meester in ombij verdrietige gebeurtenissen, de manier waarop hij zo'n ploeg klaarstoomt en van het verdriet kracht uit laat putten."

De prestatie in het veld krijgt dan ook lof. "Hoe zij die wedstrijd winnen en de vierde plaats pakken. Hier zat echt alles in. FC Twente heeft hier niet alleen de vierde plek, maar ze hebben ook die gunfactor heroverd. Fans en clubs uit het hele land, die de club vervloekten, dat ze nu allemaal weer wat sympathie voor FC Twente krijgen. En dat komt de club ook toe vind ik", besluit ik.

Lees meer:
0 reacties