FC Twente-aanvaller kreeg weer de kans: "Heeft niet gepresteerd"

FC Utrecht won zondagmiddag met 0-1 op bezoek bij FC Twente. Trainer Ron Jans was voor het eerst sinds zijn vertrek uit Enschede weer op bezoek in De Grolsch Veste, en nam dus gelijk de drie punten mee naar huis. Clubwatcher Tijmen van Wissing zag Jans genieten na de wedstrijd.

"Ik vind het soms ergerniswekkend, maar ik vond het ook heel erg leuk voor hem", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Het is gewoon heel knap." Jan van Staa haakt in: "Hij haalt het maximale uit die spelersgroep. Het plezier straalt er vanaf, de werklust is daar. Neem Jens Toornstra als voorbeeld, hij is bezig aan zijn tweede jeugd." Van Wissing: "Ik vond Toornstra geweldig in de eerste helft."

Van Staa neemt trainer Joseph Oosting niets kwalijk: "Hij heeft alles geprobeerd: spitsen gebracht, risico's genomen. Dan moet je een beetje mazzel hebben. Hij heeft er alles aan gedaan." Van Wissing was niet onder de indruk van Younes Taha. "Dit is de tweede keer dat hij zijn kans kreeg, en nu vanaf de rechterkant. Hij heeft gewoon niet gepresteerd."

Presentator Bert van Losser was in zijn geval niet onder de indruk van Naci Ünüvar. "Je denkt af en toe: hoe kun je die bal door het midden spelen? Het is Barcelona niet." Van Staa zag nog een ander 'probleem' voor FC Twente. "Ze speelden de eerste helft naar Vak-P."

"Je kan er niks aan doen dat je de toss niet wint, maar normaal wil FC Twente in de tweede helft die kant opspelen, maar dat kon nu niet. FC Twente was ook gewoon niet in goede doen. Dan verlies je een keer", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties