FC Twente al in 2039 schuldenvrij: "Vrouwen krijgen minimumloon"

FC Twente juicht na een treffer
FC Twente juicht na een treffer Foto: © BSR Agency

FC Twente wil uiterlijk in 2039 al schuldenvrij zijn, zo weet Corine Engelbarts te melden op de website van Tubantia. Volgens de verslaggeefster gaat de gemeente Enschede de oude lening omzetten in een nieuwe lening en dat betekent dat de Tukkers in 15 jaar maar liefst 15,6 miljoen euro zullen aflossen.

"Door de bestaande lening nu te vervangen door een nieuwe, verplicht FC Twente zich elk jaar om een vast bedrag (ruim één miljoen euro, red.) af te lossen en waar het kan meer, maar dan mag de club wel de volledige transfersom in eigen steken", schrijft ze op de website van Tubantia. "Bovendien is de looptijd zes jaar korter: niet in 2044 maar al in 2038 zijn Enschede en FC Twente financieel van elkaar af", weet Engelbarts te melden.

"In de gemeenteraadsvergadering van 13 mei geeft de politiek er een definitieve klap op", verklapt ze. "Ondanks het unanieme standpunt wordt het geen hamerstuk: de PvdA wil in de lening voorwaarden laten opnemen over de betaling van de voetbalvrouwen. Die krijgen een minimumloon, wat in schril contrast staat met de beloning van de mannen. Over dat voorstel van de PvdA wordt tijdens de raadsvergadering gestemd", aldus Engelbarts.

FC Twente moest in de afgelopen jaren wel (veel) geld afstaan na uitgaande transfers. "Zo heeft Enschede naast reguliere aflossingen in de afgelopen jaren bijna 800.000 euro aan transfergelden ontvangen en wordt dit jaar nog eens 325.000 euro bijgeschreven na de verkoop van Ramiz Zerrouki en 1,26 miljoen euro na de verkoop van Manfred Ugalde", onthult ze. "FC Twente kon met die regeling nooit de volledige transfersom voor een speler innen en financieel stappen zetten", besluit Engelbarts, die weet dat de club uit Enschede nog een totale schuldenlast heeft van circa 34,5 miljoen euro ten opzichte van meerdere partijen.

1: Schuld FC Twente aan Gemeente Enschede (inclusief restant van lening voor het stadion en restant van garantstelling): 15,6 miljoen euro
2: Schuld FC Twente aan Noabers, Ambassadeurs en oud-bestuurders (Aldo van der Laan en Hein Trebbe): 14 miljoen euro
3: Schuld FC Twente aan De Belastingdienst (voor uitgestelde loon- en inkomstenbelasting): 4,9 miljoen euro

Lees meer:
0 reacties