FC Twente-assistenten leggen rol uit: "Hebben we ook aandeel in"

Niet alleen Joseph Oosting, maar ook Peter Uneken en Sander Duits kwamen afgelopen zomer over van RKC Waalwijk. De assistenten van FC Twente hebben ieder hun eigen rol.

Uneken richt zich grotendeels op de verdedigende aspecten, legt hij uit in een ESPN Special van FC Twente. "Daarbuiten doe ik veel organisatorische dingen. Ik zorg voor de planning, overleg met de teammanager en fysieke trainer zodat alles een beetje loopt", vertelt de voormalig verdediger. "Dat is mijn grootste rol in het team."

Waar Uneken zich op de defensie richt, doet Duits dat voor de aanval. "Ik doe ook samen met Davey de Jonge, de videoanalist, de videoanalyse van de tegenstander", laat hij weten. "Joseph vindt het zelf mooi om trainingen te geven, maar door alle drukte eromheen, zeker hier bij Twente, vindt hij het ook prettig als dat goed geregeld wordt. Daar hebben wij als assistenten ook een aandeel in."

Ook Jeffrey de Visscher, die al langer werkzaam is in Enschede, heeft een belangrijke rol in de staf van Oosting. "Ik ben verantwoordelijk voor de individuele plannen van de selectie en de verbinding en communicatie met de Academie over onze jeugdspelers. Daarnaast doe ik nog een stukje scouting voor de club en de aanvallende standaardsituaties.

Lees meer:
0 reacties