FC Twente baalt van supporters die roken: "Bijna niet te doen"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Orange Pictures

Paul van der Kraan heeft in de wekelijkse nieuwsbrief op de website van FC Twente (weer) een groot compliment gegeven aan de supporters. De ervaren algemeen directeur vindt het fantastisch dat er een collecte is gehouden in verband met het standbeeld voor clubicoon Wout Brama.

"Inmiddels is er 40.000 euro opgehaald. Een ongelooflijk bedrag", schrijft hij. "Het standbeeld wordt er niet alleen mee bekostigd, voor de supporters is er nu ook financiële ruimte voor onderhoud aan de andere twee standbeelden en verdere verfraaiing van De Grolsch Veste. Het is een geweldig initiatief van de achterban dat zeer wordt gewaardeerd", aldus Van der Kraan, die ook nog een beroep wil doen op de fans tijdens wedstrijden van de Tukkers.

"Deze week zei Kenneth Perez het bij ESPN: roken hoort niet thuis in een voetbalstadion. Sinds 2020 moeten de stadions rookvrij zijn in Nederland", blikt hij terug. "Bij FC Twente roepen we iedere wedstrijd om dat roken in De Grolsch Veste verboden is, er hangen bordjes met 'rookvrij stadion' aan alle trapopgangen, hetzelfde logo staat op de seizoenkaarten en losse tickets en we laten 'rookvrij' schermen zien op alle tv’s en de videowalls", somt Van der Kraan op.

"Toch lukt het ons onvoldoende om supporters te laten stoppen met roken voor zo lang ze in het stadion zijn", vervolgt hij teleurgesteld. "Tijdens de wedstrijd handhaven we hierop, maar met deze aantallen rokers is dat bijna niet te doen. Als club doen we een dringend beroep op de rokers om zich te houden aan het rookverbod. Houd rekening met de mede-supporters", besluit de bestuurder met een dringend verzoek.

Lees meer:
0 reacties