FC Twente-backs bekritiseerd: "In deze vorm geef ik ze geen krediet"

FC Twente verloor afgelopen weekend in eigen huis met 0-1 van FC Utrecht. Analist Jan van Staa was niet onder de indruk van vleugelverdedigers Joshua Brenet en Gijs Smal. De oud-trainer vindt dat de twee backs het vooral moeten hebben van hun offensieve kwaliteiten, maar die ontbraken tegen FC Utrecht.

"Als ze het offensieve niet hebben, dan komen ze in de problemen", begint Van Staa bij De Oosttribune. "Dan zijn het hele normale verdedigers. Ze zijn al niet top in de verdediging, maar als ze dan ook aanvallends niets brengen... In deze vorm geef ik ze geen krediet meer. Dat hebben ze nu laten zien aan de trainer. Tegen Go Ahead zou ik laten zien dat ik betere spelers heb."

Presentator Bert van Losser was niet onder de indruk van invaller Alfons Sampsted. Clubwatcher Tijmen van Wissing is het met hem eens: "Sampsted viel ook niet lekker in." Van Staa zou wellicht Brenet en Smal op de bank zetten aankomend weekend. "Ze blijven toch niet, ze gaan niet bijtekenen."

"Je moet voor FC Twente willen spelen, en je moet brengen wat je moet brengen. Offensief moeten ze normaal meer kunnen brengen. Ze laten het niet zien en dat is doodzonde. Je had al geen extra wapen, want Daan Rots was ziek. Die had je ook al niet. Dan wordt de spoeling aanvallend ook veel dunner", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties