FC Twente-bank 'ontploft': "Ik vind dat heel mooi om te zien"

Ontlading na de goal van Sem Steijn
Ontlading na de goal van Sem Steijn Foto: © BSR Agency

FC Twente leed zondagmiddag een dure nederlaag op bezoek bij AZ. Clubwatcher Leon ten Voorde genoot echter wel van de beginfase van de Tukkers én het doelpunt van Sem Steijn.

"Daar zaten heel veel mooie momenten in", begint Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "De pass van Hilgers op Rots was top. De aanname van Rots was geweldig. De loopactie van Ünüvar, die voor het eerst in de basis stond, was prima. Daarmee trok hij het open en kwam Van Wolfswinkel vrij. Iedereen dacht eigenlijk dat Rots 'm op Ünüvar zou spelen, maar hij speelde op Van Wolfswinkel. Één aanname, bal met links voor, Ünüvar schiet op de keeper, rebound Steijn en 0-1."

"Wat ik mooi vond was trouwens de totale ontlading bij de bank van FC Twente", vervolgt Ten Voorde. "Dan kan je zien dat het in die groep wel echt leeft. Steijn liep naar de bank en die hele bank ontplofte bijna en sprong hem in de armen. Ik vind dat heel mooi om te zien en ik let daar vaak wel op, hoe reageert een bank. Je hoort altijd verhalen dat ze een team zijn, maar dat blijkt vooral in goede tijden. Dit vond ik wel een heel mooi moment dat het ook echt is."

De vroege voorsprong leek perfect voor FC Twente. "Dan denk je: dit wordt de middag voor FC Twente. Het uitvak was top, je hoorde tot de 89ste minuut alleen maar FC Twente-publiek. Zoals gewoonlijk daar in Alkmaar, zoals gewoonlijk eigenlijk altijd bij een uitwedstrijd. Dus je had de wedstrijd in handen, denk je. Maar dat was niet zo...", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties