FC Twente 'bedankt' PSV voor Sadilek-deal: "Het is in termijnen"

FC Twente wist zich deze zomer definitief te versterken met Michal Sadilek. De club uit Enschede betaalt in totaal een transfersom van 1,5 miljoen euro aan PSV, maar Martijn Hoogstoevenbeld ontkent dat de Tukkers daardoor de komende maanden geen transfersommen meer kunnen betalen voor nieuwe spelers.

"Bij het investeren in nieuwe spelers gaat het altijd om liquiditeit, dus op het moment dat je Sadilek aantrekt voor anderhalf miljoen: dat klopt", begint hij in het Youtube-programma VoetbalTijd. "Maar dat wil niet zeggen dat je gelijk die anderhalf miljoen moet neerleggen. Je spreid de betalingen, dat doe je altijd in overeenstemming met de club en ik moet zeggen dat PSV zich daarbij heel correct en netjes heeft opgesteld naar ons toe", blikt Hoogstoevenbeld terug.

"Want wat er op papier stond, was nadeliger dan dat we uiteindelijk met elkaar zijn overeengekomen. Dus nu is het in termijnen", verklapt de financieel directeur van FC Twente. "We hebben het budget (voor spelers en salarissen, red.) verhoogd, dus er is ruimte. Maar tegelijkertijd: het hoeft ook niet op. Dus het zal ook een afweging zijn: kopen we een speler, betalen we een transfersom of niet? En je bent nu nog vroeg", besluit Hoogstoevenbeld over de transferwindow.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand