FC Twente begonnen aan voorbereiding: "De jongens staan er goed op"

FC Twente staat weer op het trainingsveld
FC Twente staat weer op het trainingsveld Foto: © Pro Shots

FC Twente begon woensdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de ochtend stonden de medische testen op het programma, waarna in de middag de selectie van trainer Joseph Oosting het veld betrad.

Colin de Graaf, performance trainer, heeft in de vakantie dagelijks contact gehad met de spelers, zo vertelt hij aan Tubantia. "We kunnen alles meten en ik kan via de GPS die ze hebben meegekregen precies zien wat ze dagelijks doen en hebben gedaan", zegt De Graaf. "Ik ben geen strenge politieagent, maar ik kan wel streng zijn als ze zich niet aan de programma’s houden en slecht communiceren."

Niet iedereen heeft hetzelfde programma: "Bas Kuipers bijvoorbeeld heeft door de play-offs met Go Ahead een relatief korte vakantie gehad en daar houd je dus rekening mee", legt De Graaf uit. Woensdag was hij in ieder geval tevreden. "De jongens staan er goed op", merkt de performance trainer op.

FC Twente is, net als vorig jaar, de eerste Eredivisieclub die begint aan de voorbereidingen. "De belangrijkste reden dat we nu al zijn begonnen, is dat we willen voorkomen dat de spelers in de vakantie te veel verliezen", vertelt De Graaf. "Als je een bepaalde basis behoudt, dan gaat je lichaam makkelijker wennen aan de belasting. Je kunt wel een vakantie van vijf of zes weken nemen, dat heb ik in België meegemaakt, maar dan moet je in de voorbereiding bepaalde concessies doen. En dat willen we niet."

"We kunnen nu veel doen, zonder dat we er meteen keihard aan hoeven te trekken zoals vorig jaar. Toen moesten we in drie weken tijd speelfit zijn. Met terugwerkende kracht vond ik dat eigenlijk wel leuk. Vooral ook als je zag hoe goed we er aan het eind van het seizoen nog voor stonden. Iedereen was fit", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand