FC Twente dankt omzet horeca: "Biertjes zijn niet extreem duur"

Een biertje in De Grolsch Veste
Een biertje in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

FC Twente presenteerde deze week de jaarcijfers met daarin een ongekend hoge nettowinst van vijf miljoen euro. De meest uit het oog springende omzet is die uit de horeca: 10,5 miljoen euro.

"Die biertjes zijn niet extreem duur", lacht financieel manager Manfred Koers bij RTV Oost. "Wij waren natuurlijk wel een van de eerste bvo's die naar buiten kwam met een nieuwe bierprijs. Inmiddels heb ik begrepen dat ook andere bvo's de bierprijs hebben verhoogd. Dat heeft gewoon te maken met de stijging van de kosten bij de bierleveranciers", legt hij uit. "Dan ben je genoodzaakt na een aantal jaren de prijs wat te verhogen. Mensen zien de thuiswedstrijd van FC Twente gewoon als uitgaan, gezellig samenzijn."

Koers stelt dat de sportieve en financiële prestaties hand in hand gaan. "Dat is ook wel de key naar het financiële succes. Als de selectie presteert zit de schwung in de club en is het hot om naar FC Twente te gaan. Het is gewoon een vliegwieleffect. Zijn de sportieve resultaten goed, gaan de financiële prestaties ook omhoog. Je houdt dubbele bezetting, iedereen wil naar FC Twente toe."

Lees meer:
0 reacties