FC Twente de Champions League in? "Hoop dat we kunnen stunten"

FC Twente-fans in Vak P gaan los na een goal
FC Twente-fans in Vak P gaan los na een goal Foto: © Pro Shots

FC Twente begint in augustus aan de voorronde van de Champions League. Wouter Middelhof, voorzitter van de Supportersvereniging Glanerbrug, is zeer realistisch over de kansen van zijn club. 

Middelhof vraagt zich af of FC Twente er sportief klaar is voor, maar hoopt alsnog op een financiële meevaller. "Als je recht hebt op Champions League-voetbal moet je daar ook zo lang mogelijk van profiteren. We kunnen dit seizoen financieel een beste klapper maken. Ik hoop dat we kunnen stunten", vertelt hij in gesprek met Sportnieuws.nl

De ploeg van Joseph Oosting wacht eerst een tweeluik tegen Lille, RB Salzburg, Slavia Praag of Rangers FC. Volgens Middelhof zijn de Fransen het sterkst. "Salzburg zouden we moeten kunnen hebben. Die kunnen goed skiën, maar kunnen ze ook goed voetballen?", grapt hij. "En ook tegen Rangers en Slavia Praag zouden we, voetballend gezien, niet veel onder doen. Maar natuurlijk wordt dat een flinke uitdaging. Ik hoop in ieder geval op een mooi tripje."

Middelhof is uiterst realistisch richting het Champions League-avontuur. "De groepsfase gaan we niet redden, maar ik denk wel dat FC Twente het iedere club verdomd lastig kan maken", klinkt het. "Clubs moeten van goede huizen om in de Grolsch Veste met een resultaat te vertrekken." Op 22 juli weten de Tukkers waar ze aan toe zijn en begin augustus begint het tweeluik. Mocht FC Twente doorgaan wacht er nog één ronde voor deelname aan de groepsfase van de CL. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand