FC Twente de markt op? "Bruggink vindt de ploeg daar vrij klein"

Arnold Bruggink op het Trainingscentrum in Hengelo
Arnold Bruggink op het Trainingscentrum in Hengelo Foto: © Pro Shots

FC Twente werkt toe naar de eerste wedstrijden van het seizoen 2024/2025 en dat betekent drukke weken op de transfermarkt. Bij FC Twente is het al enige tijd vrij rustig na de aankopen van Sayf Ltaief en Bas Kuipers en dat terwijl Leon ten Voorde juist een zwakte op het middenveld van de Tukkers ziet.

"Ik heb het daar met Bruggink aan het einde van vorig seizoen al over gehad", vertelt Ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Hij vindt ook wel dat ze een vrij kleine ploeg hebben op het middenveld. Je gaat sowieso tien internationale wedstrijden spelen. Kracht en dynamiek spelen daar een hele grote rol."

"Het is de vraag of FC Twente dat genoeg heeft op het middenveld", gaat de journalist verder, die met hoofdtrainer Joseph Oosting sprak over de invulling van het middenveld van FC Twente. "Ik vroeg hem ook of hij er niet een middenvelder bij moet hebben, een grote en fysiek sterke middenvelder die iets toevoegt dat deze selectie nog niet heeft."

"Dan begrijp ik Twente ook wel dat dat een lastige afweging is. Stel, Sadílek is in september terug, toch sneller dan je verwacht. Dan heb je opeens een middenvelder over. Er moet eigenlijk iets meer duidelijkheid komen over de blessure van Sadílek. Stel, hij is er maanden uit, dan zou je misschien aan het huren van een middenvelder kunnen denken, ik noem maar wat", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties