FC Twente deelt stadionverboden uit: "Volgende stap is sluiten horeca"

Sfeeractie van FC Twente-supporters
Sfeeractie van FC Twente-supporters Foto: © Pro Shots

FC Twente is helemaal klaar met het gedrag van enkele supporters tijdens de thuiswedstrijden in De Grolsch Veste. Algemeen directeur Paul van der Kraan waarschuwt de fans en geeft aan dat er al meerdere stadionverboden zijn uitgedeeld.

"Eén van de meest in het oog springende misdragingen is het, al dan niet opzettelijk en bewust, gooien van (half)volle bekers bier", laat Van der Kraan weten op de officiële website van FC Twente. "Dit is heel snel een trend geworden en hier willen we zo snel mogelijk weer helemaal van af. Het past ook helemaal niet bij FC Twente; hier drinken we ons bier toch gewoon lekker op?"

Van der Kraan laat weten dat FC Twente, naast de overlast die het bier gooien veroorzaakte, boetes kan krijgen van de KNVB. "Een ander probleem waar we tegen aan lopen is dat er een flinke toename is van het aantal vechtpartijen en van het aantal vernielingen in én om het stadion. Ook hier distantiëren wij ons van en wij willen dat dit stopt", aldus Van der Kraan.

"Om dit onwenselijke gedrag tegen te gaan hebben we in de afgelopen periode, op basis van beschikbare camerabeelden en informatie, reeds mensen uit De Grolsch Veste verwijderd en stadionverboden uitgedeeld", vervolgt hij "Tevens is er een groep mensen opgeroepen om zich te verantwoorden voor hun daden ten overstaan van de Gedragscommissie bij FC Twente."

De schade wordt verhaald op de supporters. "FC Twente schroomt niet om stevig in te grijpen waar dit nodig is, dat zullen we blijven doen", meent Van der Kraan. "De volgende stap is het sluiten van horecapunten tijdens de wedstrijden. Daarom doen we een oproep aan iedereen: stop hiermee! Steun FC Twente op positieve wijze. Zie je toch dat anderen zich misdragen? Corrigeer elkaar waar dat kan of roep de hulp in van een steward."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties