FC Twente-doelwit: "De Eredivisie zou een mooie stap voor me zijn"

Milan Smit
Milan Smit Foto: © BSR Agency

FC Twente-doelwit Milan Smit kende vorig seizoen een goed seizoen bij SC Cambuur. De 21-jarige spits scoorde 24 doelpunten in 41 wedstrijden voor de Leeuwarders. FC Twente zou de verrichtingen van de aanvaller in de gaten houden, maar de Tukkers zijn niet de enige geïnteresseerden. Verschillende Eredivisieclubs houden Smit in de gaten.

"Ik hoor hier en daar wel wat, maar er is nog niks serieus voorbijgekomen", zo vertelt Smit tegen Voetbal International. "Dat heeft misschien ook te maken met het EK. Het komt allemaal pas laat op gang. Waar ik komend seizoen ook speel, ik heb maar één wens en dat is spelen. Ik ben 21, dus ik moet spelen. Dat is het belangrijkste."

Vanuit de Eredivisie wordt Smit nauwlettend in de gaten gehouden. De spits blijft er rustig onder. "Als er iets moois voorbijkomt, een club met een mooi plan en goed perspectief om te spelen, dan kan ik dat wellicht overwegen. Maar ik heb er echt nog weinig over gehoord. De Eredivisie zou een mooie stap voor me zijn." 

"Ik heb met Cambuur al een beetje meegemaakt hoe het is om daar te spelen, al maakte ik toen niet zo veel minuten. We hebben een historisch seizoen gehad waarbij we als negende eindigden, toen kwam ik net kijken. Het is een ander niveau, maar ik denk dat dat wel goedkomt", aldus Milan Smit, die in de jeugdopleiding van FC Twente speelde. 

Lees meer:
0 reacties