FC Twente-doelwit Milan Smit: "Dan wil ik wel een stap maken"

FC Twente houdt de ontwikkelingen van Milan Smit nadrukkelijk in de gaten. De voormalig jeugdspeler van de Tukkers blinkt dit seizoen uit bij SC Cambuur, waar hij al goed was voor 21 doelpunten en vijf assists in 29 duels.

Milan Smit namens SC Cambuur
'FC Twente toont belangstelling voor aanvaller van SC Cambuur' Lees ook

Smit was opvallend vaak trefzeker vanaf de strafschopstip. "Hoeveel penalty's ik dit seizoen al gemaakt heb? Tien, met de beker erbij", reageert hij bij De Eerste de Beste. "Wat het geheim is? Met vertrouwen achter de bal gaan staan. Je moet weten wat je wil en daar niet van afwijken. Ik bedenk meestal pas wanneer de penalty gegeven wordt, waar ik wil gaan schieten. Eigenlijk train ik er weinig op. Ik neem hem eigenlijk meer op gevoel en intuïtie."

De 21-jarige aanvaller staat dus al op 21 treffers, iets wat hij niet had verwacht. "Ik begon dit seizoen op de bank, dus nee, dit zag ik niet volledig aankomen. Wat onze doelstelling voor verder in het seizoen is? De play-offs halen en de beker winnen. Op hoeveel goals ik zelf wil eindigen? 25 of meer", aldus Smit, die komende zomer wel lijkt open te staan voor een stap naar de Eredivisie.

"Uhm, we moeten eerst natuurlijk kijken hoe ik dit seizoen afmaak", blijft hij realistisch. "Ook met welk aantal goals en assists. Maar als ik deze vorm vasthoud, dan denk ik wel dat ik een stap wil gaan maken."

Lees meer:
0 reacties