FC Twente-doelwit Wout Weghorst in Oranje: "Daar heb je niks aan"

Wout Weghorst bij het Nederlands elftal
Wout Weghorst bij het Nederlands elftal Foto: © BSR Agency

Rob Jacobs is inmiddels 80 jaar oud, maar de oud-voetbaltrainer van onder meer FC Groningen, Feyenoord en Sparta snapt er niets van dat Wout Weghorst nog altijd in Oranje speelt. Hij weet wel een andere speler die op zijn plek kan staan.

Jacobs trekt bij FC Rijnmond van leer. "Meneer Weghorst is er nog steeds bij maar waarom mag Dallinga, een topspits, er dan niet bij? Dat is een geweldige voetballer. In Frankrijk schoppen ze je ook doormidden maar hij blijft overeind, en hij scoort goals. Hij heeft de beker gewonnen met die gasten!" De voormalig voetbaltrainer is van mening dat Dallinga, die afgelopen weekend in het duel met Olympique Lyon zijn derde doelpunt in vier duels maakte, het plekje van Weghorst moet innemen. "Weghorst heb ik niks aan. Het zit zelfs in zijn naam: Weghorst, WEG-HORST!"

De lange aanvaller heeft nooit onder stoelen of banken geschoven nog eens bij FC Twente te willen voetballen. Maar of dat in de lijn der verwachting ligt valt nog te bezien. Weghorst is actief bij TSG Hoffenheim, maar staat tot medio 2025 onder contract bij het Engelse Burnley en heeft een marktwaarde van negen miljoen euro.

Lees meer:
0 reacties