FC Twente doet oproep aan fans: "Dan gaan we een heel eind komen"

Sfeeractie FC Twente fans
Sfeeractie FC Twente fans Foto: © Pro Shots

FC Twente staat na twintig competitiewedstrijden op een derde plek in de Eredivisie met zes punten voorsprong op AZ en Ajax. Technisch directeur Arnold Bruggink beseft dat de thuiswedstrijden dit seizoen een belangrijke rol kunnen gaan spelen.

"Ik hoop dat wij iets kunnen creëren met elkaar en de supporters ook echt bedenken dat we de thuiswedstrijden heel hard nodig hebben om ons doel te bereiken", vertelt hij in de podcast De Ballen Verstand. "De eerstvolgende thuiswedstrijd is FC Utrecht en daarna komt Go Ahead Eagles. Dat zijn zondagwedstrijden. Voor ons zijn zondagwedstrijden wel iets anders, maar ik vind het wel mooi als wij iets kunnen creëren dat niet iedereen denkt dat het een soort vanzelfsprekendheid is dat we derde staan", aldus Bruggink, die weet dat de bal (ook) bij de spelers ligt.

"Als er iets gebeurt op het veld, reageren supporters daar ook op", constateert hij. "Ik hoop gewoon in alles dat wij met zijn allen gas kunnen geven, zoals zo'n situatie van Myron Boadu van afgelopen zaterdag, dat dat ontstond. Wij moeten alle thuiswedstrijden (zeven stuks en vier keer op zondag, red.) eigenlijk gewoon zien te winnen. Dan gaan we een heel eind komen", voorspelt Bruggink, die merkt dat de Tukkers graag in de Grolsch Veste spelen. "Alle spelers, ook nieuwe jongens, beginnen er bij ons nu ook altijd over: De Grolsch Veste, 30.000 man, altijd uitverkocht."

"We hebben elkaar gewoon heel hard nodig om dingen te bereiken", vervolgt hij vastberaden. "Dat zou ik graag willen. Wij moeten als team heel erg goed zijn om wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag werd het 3-0, maar het lag wederom weer dicht bij elkaar. In alle wedstrijden dit seizoen zal het verschil denk ik relatief klein zijn. Dan kan een 'twaalfde man' bij ons altijd een verschil maken om wedstrijden te winnen. PSV heeft jongens die individueel wedstrijden uit het niets kunnen beslissen. Die gaan en schieten er één in. Wij hebben gewoon een heel goed elftal nodig met alle wissels en iedereen die erbij komt. Dat besef moeten we denk ik allemaal hebben, dat we elkaar keihard nodig hebben", besluit Bruggink.

Lees meer:
0 reacties