FC Twente en STEVO om tafel; oefenduel krijgt volgend jaar herhaling

Sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente
Sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente Foto: © X

Afgelopen week hebben een afvaardiging van STEVO en FC Twente om tafel gezeten. De wedstrijd tussen beide teams had onvergetelijk moeten worden, maar niet middels een incident.

FC Twente doet melding van het overlegd tussen de club. "In het overleg kwam duidelijk naar voren, zo reëel moet je zijn, dat het allemaal slechter had kunnen aflopen. Naast STEVO staat ook FC Twente in contact met de slachtoffers. Binnenkort worden zij uitgenodigd voor een lunch met de eerste selectie van FC Twente." 

"Ook in het overleg werden de woorden van burgemeester Anko Postma opnieuw aangehaald: 'We moeten niet kijken naar de schuldvraag, maar naar de verantwoordelijkheid. Niemand heeft dit gewild.' Alvorens eventuele maatregelen voor de toekomst te bespreken, is afgesproken dat er gewacht wordt op de resultaten van het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Organisaties kunnen hier in de toekomst hopelijk hun voordeel meedoen", vervolgt de club.

Tevens compenseert FC Twente de getroffenen. "Iedereen die via FC Twente (online) een toegangskaart heeft aangeschaft krijgt vanzelf het geld teruggestort. Dit zal een aantal werkdagen duren. De kaarten worden daarmee ongeldig."

De clubs willen graag nog een poging wagen de wedstrijd alsnog te spelen, maar vanwege de drukke zomer van FC Twente is er nog geen datum gevonden. "STEVO en FC Twente hebben de intentie uitgesproken om de wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2025-2026 te spelen, naar een datum wordt gezocht."

Lees meer:
0 reacties