FC Twente-fan (14) doet geen aangifte na kraanongeluk: "Hoeft niet"

De sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente
De sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente Foto: © Screenshot X

De veertienjarige Lars Companje was een van de FC Twente-supporters die onder het spandoek terecht kwam voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Stevo. De jonge fan maakt het naar omstandigheden weer goed. 

Zaterdag 22 juni viel een metalen stellage met spandoek en al van een kraan af voor een oefenduel van FC Twente. Daaronder stonden tientallen supporters. Enkele slachtoffers hebben aangifte gedaan, al is niet bekend gemaakt tegen wie en waarvan. Lars en vader Gerben hebben gesproken met een rechercheur, maar doen geen aangifte. "Voor ons hoeft dat niet. Lars vond dat zelf ook", vertelt Gerben aan Tubantia

De 27-jarige Groninger die de kraan bestuurde is inmiddels wel aangemerkt als verdachte. Onderzocht wordt of hij 'opzettelijk verwijtbaar gedrag' heeft vertoond. Wat Lars en Gerben betreft hoeft er geen schuldige aangewezen te worden voor het ongeluk. "Laat het een goede leer voor alle betrokken partijen zijn. Wat schiet je ermee op om iemand op te knopen? Ik heb er vrede mee.”

Lars zelf maakt het verder goed en doet rustig aan. Het gat in zijn hoofd geneest goed, alleen zijn geheugen heeft nog een gat. Het moment dat de constructie naar beneden viel kan hij zich niet meer herinneren. "Hij weet er nog steeds geen snars van. Hij heeft foto’s en filmpjes bekeken en soms denkt hij een flard te herkennen", vertelt zijn vader. Ook Stevo nam nog contact met ze op. "Ze wilden weten hoe het met Lars ging. Ik vond het een positief gesprek."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand