FC Twente-fans dienen klacht in tegen politie: "Nog nooit gezien"

Onrust buiten de Aren A
Onrust buiten de Aren A Foto: © Screenshot X

Supporters van FC Twente hebben een klacht ingediend bij de Amsterdamse politie. Zeven supporters van de club uit Enschede werden aangehouden na ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Ajax.

Er werd gesproken van mishandeling en antisemitische spreekkoren, maar in Tubantia willen de supporters dit graag nuanceren. Voor voorzitter Edgar de Jong van de supportersvereniging De Gouden Korenaren meent dat de provocatie 'duidelijk van één kant' kwam. De sfeer was juist gemoedelijk totdat er na afloop plotseling politie te paard op de groep afkomt. "We stonden daar gewoon te wachten bij de brug. Dat is best wat als zo’n groot paard op je af komt."

De Jong zag vervolgt politiemensen in burgerkleding, die erg leken op harde kern-supporters. "Dat is voor het eerst dat ik zoiets zie bij een voetbalwedstrijd. Gewapende en gemaskerde politiemensen bij een voetbalwedstrijd..." Toen iemand er een foto van wilde nemen, wilden de gemaskerde mannen hem in de boeien slaan. "Het werd wat onrustig heen en weer, maar de Twentesuppoosten hebben de supporters snel weer tot rust gebracht”, aldus De Jong.

"Vanuit de Twentse kant is geen geweld gebruikt, voor zover ik kon overzien. Ja, er waren wel spreekkoren. Er zijn ook dingen gezegd die niet door de beugel kunnen. Maar dat was ná de arrestatie. Het was een reactie, geen actie", verzekert de voorzitter van De Gouden Korenaren. "Toen werd er over en weer gescholden. Maar er was geen fysiek geweld.”

Lees meer:
0 reacties