FC Twente-fans maken indruk: "Ontvingen ons met tranen in ogen"

Een supporter met bier en een broodje beenham in De Grolsch Veste
Een supporter met bier en een broodje beenham in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Dominique Scholten is sinds kort algemeen directeur van FC Twente, nadat hij al even meeliep bij Paul van der Kraan en daarvoor manager was van de FC Twente/Heracles Academie. Scholten is op zijn plek in Twente.

"Toen ik bij FC Twente ging werken, ben ik hier meteen gaan wonen", vertelt hij in Voetbal International. "Een sprong in het diepe, voor een Nijmegenaar. Maar Enschede is me heel goed bevallen. Ik heb mijn vrouw hier ontmoet, inmiddels hebben we samen een koophuis en is ons dochtertje hier drie maanden geleden geboren. Alles gaat snel hier. Het is mooi om onderdeel te zijn van de omgeving. Om op zaterdag op de markt de kaasboer en de groenteboer te horen over FC Twente."

Scholten heeft inmiddels een goed beeld van FC Twente. "Mijn eerste kennismaking met de achterban was in coronatijd, net na mijn komst", legt hij uit. "We gingen broodjes beenham rondbrengen bij supporters. Samen met Ellery Cairo in een busje naar Vriezenveen, waar mensen ons met tranen in de ogen ontvingen. Wat is dít, joh? Die dag werden absurd veel seizoenkaarten verlengd. In de regio, in de stad, in het stadion: overal proef ik de trots bij de mensen. Ik weet wat deze club betekent."

Scholten beseft ook dat dat een grote verantwoordelijkheid geeft. "En dat komt mooi uit, want ik ben superambitieus. Ik wil dingen goed doen. Het gevoel dat heel veel mensen ervan genieten als het goed gaat met FC Twente, dat is iets wat mij drijft", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties