FC Twente-fans kritisch over nieuw shirt: "Is niet goed gegaan"

FC Twente presenteerde vorige week, in samenwerking met Castore, het nieuwe shirt voor het seizoen 2024-2025. Het klassieke ontwerp bevat een aantal elementen uit het verleden van de club. FC Twente-watcher Tijmen van Wissing zag dat niet alle fans tevreden zijn met het nieuwe tenue.

"Er was bij FC Twente-supporters consternatie over het nieuwe shirt", begint Van Wissing bij De Oosttribune. "Daar staat nu Elektramat boven het logo. Dat is een soort heiligschennis volgens supporters. Dan bel ik wat rond, en het gekke is dat de hoofdsponsor hier ook niet op zat te wachten. Die hebben hier helemaal geen bemoeienis meegehad. Van hen hoefde dit helemaal niet."

"Uiteraard wel op het midden van het shirt, maar niet boven het logo", gaat Van Wissing verder. "Daar is veel ontsteltenis over. Bij FC Twente zijn ze er ook niet helemaal tevreden over, dus dan kun je wel invullen wie dit heeft verzonnen... Dat is volgens mij niet helemaal goed gegaan. Over het algemeen vind ik het wel een mooi shirt, maar van het logo blijf je af."

Jan van Staa haakt in: "Het viel mij ook op. Waarom staat de sponsor er twee keer op de voorkant op? Dat weet ik ook niet. Normaal gesproken is één keer prima." Gertjan Verbeek vindt een ander detail aan het nieuwe shirt wel mooi, namelijk de zwarte strepen op de mouw. "Ik vind het goed dat ze meenemen dat FC Twente een fusieclub is, Sportclub Enschede en Enschedese Boys."

"Prima dat ze daar aandacht aan schenken, want zo is het gewoon. In 1965 zijn ze gefuseerd, helaas gaat het bij zowel Sportclub Enschede als Enschedese Boys niet zo goed. Maar het is wel mooi dat FC Twente hun op deze manier eert", aldus Verbeek. 

Lees meer:
0 reacties