FC Twente-fans opgelet: dit kledingmerk niet toegestaan bij Ajax

FC Twente-supporters in het uitvak bij Ajax
FC Twente-supporters in het uitvak bij Ajax Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het zondag in Amsterdam op tegen Ajax. De Tukkers zullen, zoals zo vaak, weer gesteund worden door een uitverkocht uitvak. Twaalfhonderd FC Twente-fans zullen dit weekend aanwezig zijn in de Johan Cruijff ArenA.

Deze fans hebben dan wel te maken met een opvallende gedragsregel, wanneer ze op bezoek gaan bij Ajax. Via X werd er een foto gedeeld waarin een opmerkelijk bericht staat vanuit de Amsterdamse club: "Van personen die gezicht bedekkende kleding dragen van het merk C.P. Company worden persoonsgegevens genoteerd", aldus Ajax.

Er zijn nog meer gedragsregels vanuit Ajax, maar die zijn bij meer clubs van toepassing. Zo geldt er een algeheel rookverbod in het stadion en is voor FC Twente-supporters niet toegestaan om zich voorafgaand aan de wedstrijd te begeven in het centrum van Amsterdam.

Ook meldt Ajax dat het een zeer duidelijk en strikt beleid kent op het gebied van (antisemitische-) kwetsende spreekkoren. Als deze spreekkoren groepsgewijs plaatsvinden, wordt er voor gekozen om de hele groep de toegang te weigeren en terug te sturen. Het duel tussen Ajax en FC Twente begint zondag om 16.45 uur.

Lees meer:
0 reacties