FC Twente-fans veroordeeld: "Stortten zich op hem als soort Bokito's"

FC Twente-supporters in het uitvak bij SC Cambuur
FC Twente-supporters in het uitvak bij SC Cambuur Foto: © Orange Pictures

Acht FC Twente-supporters moesten zich maandag verantwoorden voor de politierechter. Tijdens de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, bij SC Cambuur, gedroegen de supporters zich als 'Bokito's' door een medesupporter te belagen. De supporters kregen werk- en celstraffen opgelegd.

In de eerste helft van de wedstrijd ontstond er tumult rondom een vrouwelijke FC Twente-supporter. Dit escaleerde in de rust en toen een mannelijke supporter zich over de vrouw wilde ontfermen, kreeg hij het flink te verduren. "Twintig mannen stortten zich op hem als een soort Bokito's", wordt de officier van justitie geciteerd door RTV Oost. "Gelukkig konden stewards hem nog enigszins beschermen."

"Het is toch niet te geloven dat dit nu ook al gebeurt tussen supporters van dezelfde club", zegt de politierechter over het voorval. In de rechtszaal werden beelden getoond van de mishandeling. Er is te zien hoe het slachtoffer in het nauw gedreven wordt, waarna hij geslagen en geschopt wordt. Ook werd er met bier gegooid.

Ondanks dat een aantal verdachten berouwvol waren over het voorval en er iemand zelfs een excuusbrief naar het slachtoffer stuurde, was de rechter niet mild. De straffen varieerden van een werkstraf, oplopend tot 400 uur, tot een wekenlange celstraf. Daarnaast hadden de mannen al een stadionverbod en een boete van 450 euro ontvangen.

De man en vrouw deden overigens zelf geen aangifte, uit angst voor VakP-supporters. Zij zouden hen duidelijk hebben gemaakt 'niet naar de politie te stappen.' Toch werd een onderzoek gestart door politie en justitie, omdat ze voetbalgeweld niet willen accepteren. "Het zit me hoog. De voetbalsport gaat door dit soort acties kapot. Het plezier wordt vergald en de politie-inzet kost handenvol geld", aldus de officier van justitie.

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties