FC Twente-fans zorgen voor 'bijzonder' moment: "Het was zo mooi"

FC Twente-fans in de zon tijdens een thuiswedstrijd op zondag
FC Twente-fans in de zon tijdens een thuiswedstrijd op zondag Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen weekend in eigen huis met 3-1 van Ajax en Theo Hakkert heeft vooral genoten van een moment in de eerste helft. Hij zag een inzet van Sem Steijn op de lat gaan na een prachtige aanval via Michel Vlap en Daan Rots.

"Het was vooral zo mooi omdat het moment zo mooi de verbondenheid van de supporters en de spelers liet zien", schrijft hij in zijn column op de website van Tubantia. "Het was alsof het hele stadion tegelijk, niet vak voor vak maar synchroon, de wave inzette. De supporters hoefden niet eens elkaar aan te kijken met een blik van: Wat vind jij, zullen we eens gek doen? Ze rezen en masse op. Spontaan als de omhelzing van een oude vriend", aldus Hakkert.

"Eigenlijk was het maar goed ook dat de bal niet via onderkant lat het doel in ging. Dan was er gejuicht voor een doelpunt", legt hij uit. "Ook leuk, maar op deze manier bleek dat die tienduizenden supporters opsprongen om de schoonheid van het vertoonde spel met een ovatie te bejubelen", constateert Hakkert, die verwacht dat de Tukkers gewoon beide benen op de grond houden.

"Niet arrogant worden, laat de Amsterdammers dat vooral blijven - alsof ze daarvan te genezen zijn - maar sinds wanneer is Ajax eigenlijk geen angstgegner meer? De verslagen waren unaniem, gelijkgestemd en eensgezind. FC Twente speelde zo goed dat zelfs Studio Voetbal begon met een uitgebreide bespreking", blikt hij terug.

Lees meer:
0 reacties