'FC Twente favoriet tegen Ajax': "Als iedereen dat verwacht..."

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

FC Twente neemt het zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste op tegen Ajax. Frank Bussink, host van de podcast De Ballen Verstand én Ajax-supporter, heeft weinig vertrouwen in de Amsterdammers.

"Het wordt helemaal niks, denk ik", zegt Bussink bij de nieuwe aflevering van De Ballen Verstand. "Bibberende knietjes niet, maar ik denk dat FC Twente nu misschien wel de favoriet is. Steijn moet echt wat bijzonders doen bij Ajax, want iedereen vliegt uit tijdens de interlandperiode. Dus hij heeft maar een paar dagen om er iets van te kunnen maken."

"Dat klinkt gek, hè?", reageert FC Twente-watcher Leon ten Voorde op de 'favorietenrol' van FC Twente. "Ik wil weer niet fatalistisch doen vanuit FC Twente-oogpunt, maar als iedereen verwacht dat... Dan gaat het ook weleens weer de andere kant op."

Michel Vlap
Wint FC Twente van Ajax? Dan keert Unibet 2,90 keer je inzet uit! Lees ook

Ten Voorde merkt wel dat de sfeer in Enschede goed is. "Dat lijkt me wel, drie wedstrijden en negen punten", schetst de journalist. "Ze hebben die gehaald tegen, met alle respect, niet de grote broeders in deze competitie. Maar je moet het wel doen tussen alle Europese beslommeringen door. Het is gewoon hartstikke knap wat ze gedaan hebben en staan er goed voor. Dat geeft die wedstrijd van komende zondag wel een extra dimensie."

"Ajax komt hier naartoe met vijf punten en FC Twente heeft er al negen", vervolgt Ten Voorde, die aangeeft dat FC Twente de Amsterdammers op zeven punten kan zetten. "Voor heel veel mensen is FC Twente de favoriet. Ajax komt hier denk ik wel met een bepaald gevoel naartoe. Gezien de nieuwelingen, het feit dat de internationals nu pas terugkomen en de boel in Amsterdam al best wel onder stroom staat."

Ten Voorde wijst daarbij ook naar de trainer van Ajax. "Maurice Steijn heeft daar ook aan meegeholpen door een sneer uit te delen aan Mislintat en ook aan de spelersgroep, wat ik niet zo verstandig vind. Die jongens moeten het wel voor je doen. Maar Steven Berghuis is terug van een schorsing, dat scheelt natuurlijk wel voor Ajax. Maar ondanks dat FC Twente Smal en Brenet mist, is het al wel een vrij ingespeelde ploeg. Ze hebben al wel negen wedstrijden gespeeld en Ajax is een allegaartje."

Lees meer:
0 reacties