FC Twente gaat grachten niet 'dicht' bouwen: "Altijd in de regen"

FC Twente is achter de schermen bezig met de plannen voor het uitbreiden van het stadion. Paul van der Kraan laat bij VoetbalTijd weten dat de Tukkers van plan zijn om aan de kant van de 'spoorzijde' de lucht in te gaan, zodat er 10.000 extra plekken kunnen komen.

Op korte termijn gaat dat echter nog niet gebeuren. "Dan krijg je de bijkomende uitdagingen", legt hij uit. "De spoortunnel is echt te klein, die moet dus verbreed worden. Daar hebben we nu eigenlijk al last van met de mensenmassa die er doorheen gaat. Ook moet je kijken naar het parkeren en naar de geluidsnorm, waar gaan al die mensen parkeren? Het duurt nog vijf, zes, zeven jaar."

"Nee, de grachten dicht is relatief heel veel werk voor weinig plaatsen. Het zijn ook nog plaatsen die nooit overdekt zijn, want je zit altijd in de regen als er regen is en dat hebben we nog wel eens in Nederland. Bovendien moet je wat verzinnen voor de toiletten en de verkooppunten. Je hebt daarbij dus heel veel uitdagingen. Ik denk gezien de investering die je moet doen, dat je beter kan kijken naar de uitbreiding. Als je rekening houdt met alles, liggen daar meer mogelijkheden dan de grachten dicht bouwen. Je zit relatief al dicht op het veld en het zou mooi zijn als je het stadion helemaal rond en dicht is."

René Wagelaar vindt het wel jammer dat de Tukkers het stadion niet naar onderen gaan uitbreiden. "Ik vind het persoonlijk wel mooi, zoals Heracles het heeft: dicht op het veld is altijd mooi. Maar dan kun je dat bijna vergeten", reageert hij.

Lees meer:
0 reacties