FC Twente gaat Grolsch Veste verbouwen: "Hard nodig na 25 jaar"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Orange Pictures

Na dit seizoen zal De Grolsch Veste een groot aantal werkzaamheden ondergaan. Dat laat algemeen directeur Dominique Scholten weten op de clubsite.

FC Twente speelt op 12 mei de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, waarna het stadion op meerdere plekken veranderingen zal ondergaan. "Onlangs werd al bekend dat we voorbereidingen treffen voor de realisatie van safe standing-plaatsen. Daarnaast wordt de grasmat, inclusief drainage en veldverwarming, volledig vervangen. Dat is na 25 jaar hard nodig", aldus Scholten. "De planning is dat de tweede ring led-boarding krijgt. We vernieuwen de geluidsinstallatie, de verlichting wordt vervangen door led-lampen en voor het uitvak komt een lexaanwand."

De verandering van het uitvak kon op de nodige kritiek rekenen, maar is echt nodig. "Dan is het niet meer mogelijk vanuit het uitvak voorwerpen in de vakken op de eerste ring te gooien. Het is jammer dat het nodig is, maar na de incidenten van de laatste jaren moet je de supporters in de vakken eronder zo goed mogelijk beschermen", legt de algemeen directeur uit. "Voor onze medewerkers wordt het een drukke zomer!"

Lees meer:
0 reacties