'FC Twente gaat ook naar Ibiza': "Ik dacht eerst aan een grapje"

Robin Pröpper geniet na een goal in De Grolsch Veste
Robin Pröpper geniet na een goal in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle en de Tukkers hopen daar plek 3 definitief veilig te stellen. Volgens Voetbal International-verslaggever Geert-Jan Jakobs hoopt de selectie volgende week op Ibiza te zitten. 

Aanvoerder Robin Pröpper bevestigt dat er al wat geboekt is. "We hebben een afsluiting met het team gepland, ja", vertelt hij op de website van VI. "Je hebt een heel jaar voor iets gevochten, er gaan jongens weg, dan wil je het ook samen mooi afsluiten. Gaan we ook zeker doen. Maar voetbal gaat natuurlijk voor", aldus Pröpper, die beseft dat er een scenario mogelijk is waarbij FC Twente en AZ nog 1 (of 2) beslissingswedstrijd(en) moeten spelen. 

"Ik had er totaal niet bij stilgestaan dat zoiets nog mogelijk zou zijn. Dat we precies gelijk zouden kunnen eindigen. Het is zó toevallig, dat het na de 7-2 overwinning van ons en een 3-0 van AZ bij Go Ahead Eagles zo dicht bij elkaar is gekomen. Hou je geen rekening mee", geeft hij toe. "Ik had er ook nog niet bij stilgestaan dat het onderling resultaat dit seizoen precies gelijk was, 2-1 in Enschede en 2-1 in Alkmaar", aldus Pröpper.

"Toen mensen begonnen over een beslissingswedstrijd, dacht ik eerst aan een grapje", blikt hij terug. "We weten alleen nog niet wat de bedoeling is, waar en wanneer we dan zouden moeten spelen. Maar ik wil er ook niet mee bezig zijn. Wij gaan gewoon lekker voetballen zondag, en winnen. Dan is het klaar", constateert Pröpper, die met FC Twente een voorsprong van twee punten heeft ten opzichte van AZ. De club uit Alkmaar neemt het in eigen huis op tegen FC Utrecht, de ploeg van voormalig FC Twente-trainer Ron Jans. Hij zou zijn oude club dus ook nog kunnen helpen... 

Lees meer:
0 reacties