FC Twente gaat transfermarkt op: "Zal geen gekke dingen doen"

Arnold Bruggink en Jan Streuer bij de presentatie
Arnold Bruggink en Jan Streuer bij de presentatie Foto: © Pro Shots

Het FC Twente van dit seizoen is minder sierlijk dan dat van vorig seizoen. Buitenspelers met de flair van Virgil Misidjan en Vaclav Cerny staan dit seizoen niet wekelijks in de basis. Het is Daan Rots die een lesje geeft in efficiëntie.

De derde plek ligt voor het grijpen. "Ik denk dat wij op dit moment een beter team hebben dan vorig seizoen", zegt Rots in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "Vorig jaar hadden we heel heel individuele kwaliteit en dat was een geweldig wapen."

Na de overwinning op Almere City (3-1 red.) gaat FC Twente officieel Europa in. "Voor een club als Twente is het mega dat we volgend seizoen de groepsfase ingaan. Dit voelt ook anders dan de vorige twee keer. Toen werd er op de tribunes ook gezongen ‘We gaan Europa in’. Maar dit is pas echt Europees voetbal. We spelen sowieso tot en met eind januari veel wedstrijden en dat is fantastisch."

Rots heeft zin in de Europese affiches. "Ik kijk er enorm naar uit. En ja, het wordt ook pittig. FC Twente zal geen gekke dingen op de transfermarkt doen, maar je zult wel een brede selectie moeten hebben als je twee keer in de week gaat spelen. Of er ook nog een extra rechterspits bij moet? Prima, laat maar komen. Wat ik zeg: we hebben een brede selectie nodig."

Lees meer:
0 reacties