FC Twente 'gepast jaloers' op Ajax: "Niet de Calimero uithangen"

Rene Roord in De Grolsch Veste
Rene Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

Komende zondag staat in Enschede de kraker tussen FC Twente en Ajax op het programma. Laatstgenoemde club krijgt, vanwege de Europese prestaties, landelijk gezien de meeste aandacht. FC Twente is dit seizoen als enige ploeg in Europa nog zonder puntenverlies.

Rene Roord, technisch manager bij FC Twente, zei onlangs tegen Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, dat hij 'gepast jaloers' is op de Amsterdamse club. "En dat is voor het eerst", knipoogt hij. "Wij willen met FC Twente ook op dat podium staan, dat was de reden van mijn opmerking", maakt Roord duidelijk in Tubantia.

Van afgunst is zeker geen sprake: "Ik ga hier niet de Calimero uithangen. Wij hebben de kans om in de Champions League te komen zelf laten liggen. Uitgerekend op het moment dat het moest gebeuren tegen Häcken speelden wij onze slechtste wedstrijd sinds tijden. Dan moet je niet naar anderen kijken", vindt de technisch manager.

"Wat Ajax doet, is hartstikke knap en vergeet niet dat Häcken ook in de kwartfinale van Champions League staat. Dus zo slecht was die ploeg niet", benadrukt Roord. Ook trainer Joran Pot en speelster Leonie Vliek staan er hetzelfde in. "Dat Ajax het zo goed doet, is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal", vindt Pot. "Van jaloezie is totaal geen sprake. We moeten het zelf doen en dat kunnen we ook", aldus Vliek.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand