FC Twente gewaarschuwd: "Treft het Ajax op het goede moment of niet?"

Ajax druipt af in de Klassieker
Ajax druipt af in de Klassieker Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het zondag in de Johan Cruijff ArenA op tegen Ajax. De Amsterdammers hebben een flinke dreun moeten verwerken, na de 6-0 nederlaag van afgelopen zondag in De Kuip tegen Feyenoord. FC Twente-watcher Leon ten Voorde vraagt zich af of dit wel het goede moment is om Ajax te treffen in de ArenA.

"Was die 6-0 nou wel zo gunstig? Had het geen onsje minder gekund? Bij FC Twente zullen ze in de aanloop naar zondag ongetwijfeld met die vragen rondlopen", schrijft Ten Voorde in Tubantia. "Als een grootmacht als Ajax zo wordt afgedroogd, dan weet je er intern het nodige gaat gebeuren in de aanloop naar het volgende duel. Trainer John van ’t Schip gaat in al die praatsessies een beroep doen op het eergevoel van de spelers, hij zal wijzen op de trots van Ajax en de pijn bij de fans. Revanche is gevraagd, saamhorigheid een vereiste."

Ook Ten Voorde weet dat FC Twente derde staat en Ajax zesde. De Tukkers zijn wellicht wel de favoriet aankomend weekend in Amsterdam. "Treft FC Twente Ajax op het goede moment, of niet? Vooraf kun je daar dus allerlei theorieën op loslaten, maar dat is dan vooral door de Amsterdamse bril bekeken. Niet onbelangrijk wordt de rol van FC Twente zelf, de nummer drie van de ranglijst, die niet voor niets vijftien punten voor staat.

"Met andere woorden: FC Twente is er ook nog. De ploeg van Joseph Oosting is goed georganiseerd en is een team waarin duidelijkheid heerst. Het grote verschil: Ajax geeft altijd ruimtes weg, en slaagt maar niet in de linies te laten samenwerken", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties