FC Twente-goal Boadu afgekeurd: "Dat was toch wel te billijken?"

Myron Boadu lijkt te scoren
Myron Boadu lijkt te scoren Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor zondagavond met 1-0 op bezoek bij PSV. De Tukkers dachten eerder in de wedstrijd nog op voorsprong te komen door een doelpunt van Myron Boadu. De goal van de spits werd echter afgekeurd, omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op PSV-doelman Walter Benitez in het vijfmetergebied. Veel supporters van FC Twente en neutrale kijkers konden de beslissing van scheidsrechter Joey Kooij niet begrijpen.

Clubwatcher Tijmen van Wissing twijfelt over de beslissing om de goal af te keuren. "Dat was toch wel te billijken?", vraagt Van Wissing bij De Oosttribune. Journalist Nico Wantia haakt in: "Volgens mij dacht Sander Boschker daar anders over."

Van Wissing: "Ik hoorde zondag de commentator zeggen dat de beslissing te billijken was. Ik denk dat er drie mensen in Nederland zijn die dit geen terechte goal vinden. Ik vind het van een zotteklap, ik kan er nog niet over uit."

Wantia gaat verder: "Je mag de keeper niet aanvallen in het doelgebied, maar je mag toch wel richting de bal springen? Die keeper mag toch zijn handen gebruiken? Die zou dus geen problemen moeten hebben. Hij stond als een zoutzak op de lijn."

"Ik vind het onbegrijpelijk dat je die goal afkeurt", vervolgt de journalist. "Het was weer een ouderwetse Joey Kooij. Afgelopen maanden vond ik hem prima fluiten, en wekte hij weinig ergernis op. Zondagavond was het weer ouderwets."

"Dit was toch gewoon op de bal gericht wat Boadu deed? Hij sprong weliswaar een beetje opzij, maar het was toch gewoon een normaal duel? Als dit gebeurt op het middenveld, dan is het toch ook niet strafbaar? Die keeper mag ook nog zijn handen gebruiken, dus die kan simpel boven Boadu uitkomen", aldus Nico Wantia.

Lees meer:
0 reacties