"FC Twente had bijna al Europees voetbal veilig kunnen stellen"

Tijmen van Wissing verwacht dat Joseph Oosting de nipte nederlaag tegen RKC Waalwijk (1-0) heeft gebruikt om 'de boel op scherp te zetten' bij FC Twente. De verslaggever had de teleurstellende prestatie van de Tukkers ook niet zien aankomen.

"Het is gewoon doodzonde, want je staat ook naar die ranglijst te kijken en Twente zat in een soort roos en een stijgende lijn", sprak hij maandagmiddag bij de Oosttribune. "Deze week twee thuiswedstrijden en gezien het spel van Vitesse en Heerenveen denk je: dat zijn zes punten. Als je dan RKC-uit had gewonnen, waren het negen punten. Zo ga je dan rekenen en je bent nog heel vroeg in het seizoen", constateert Van Wissing.

"Maar eigenlijk heb je nu al afstand genomen van Utrecht", vervolgt hij over de voorsprong van negen punten (en een duel minder) tegen opzichte van de club uit de Domstad. "Dus gechargeerd gezegd: je had bijna al Europees voetbal veilig kunnen stellen. En we zitten nog maar in september. Ajax reken ik er nog wel bij, maar je moet bij de eerste vijf eindigen. En Go Ahead en Sparta zullen dat denk ik net niet gaan halen", voorspelt Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties