"FC Twente had het geld niet liggen om Thijs Dallinga te halen"

Joseph Oosting en Thijs Dallinga zijn goede bekenden van elkaar. De trainer is fan van de spits van Toulouse, die deze interlandperiode voor het eerst bij Oranje zat. De trainer van FC Twente heeft echter niet naar het Nederlands elftal gekeken zaterdagavond.

"Ik heb niet zo veel voetbal gezien, want ik was een paar dagen met m'n gezin weg. Maar ik vond het wel heel erg leuk dat Thijs Dallinga bij het Nederlands elftal zat omdat ik hem al heel lang ken. Hij was een jaar of 11 toen hij naar Emmen ging en hij heeft vaak bij ons geslapen, want hij is van de lichting-2000. Ik vond het leuk dat hij erbij zit, al heb ik Oranje niet zien voetballen", zegt Oosting bij De Oosttribune van RTV Oost.

"Hij is wel een talent. Hij was wel blessuregevoelig, maar is ook sterk en snel", vervolgt hij enthousiast. "Hij is naar zijn liefde Groningen gegaan en heeft daar uiteindelijk weinig gespeeld, dus het was een goede stap om naar Excelsior te gaan en voor de rest weet iedereen waar hij nu zit", aldus Oosting.

Tijmen van Wissing hoorde zondagavond een 'onzinnige discussie' bij Studio Voetbal. "Toen zeiden ze: Twente heeft lopen slapen, want die hebben hem niet gehaald. Maar FC Twente had het geld niet liggen hoor, om voor 2.5 miljoen Dallinga te halen. Ze hebben ook Tom Boere ooit gehaald en dat was een mislukking gebleken destijds. Dus ik snap wel dat clubs als Twente en Sparta niet zomaar even 2,5 miljoen neertellen voor Thijs Dallinga."

Lees meer:
0 reacties