FC Twente had het lastig tegen Vitesse: "Dat speelde wel een rol"

Ricky van Wolfswinkel tegen Vitesse
Ricky van Wolfswinkel tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen weekend met 1-2 op bezoek bij Vitesse. De Tukkers hadden het lastig in Arnhem, zag ook Nico Wantia. De sportverslaggever van RTV Oost was onder de indruk van Vitesse, dat momenteel wel op een degradatieplek staat.

"Ze hebben zich aardig versterkt deze winterstop", begint Wantia bij De Oosttribune. "Vooral die Hadj Moussa, die rechteraanvaller. Dat is voortdurend een bron van dreiging. Die maakte het FC Twente bij vlagen ook heel lastig. In de spits hebben ze nu Mexx Meerdink, van AZ. Hij heeft alleen nog niet gescoord." Tijmen van Wissing is niet te spreken over het gedrag van de aanvaller: "Het is een Achterhoeker, maar hij gedraag zicht als één of andere Marokkaanse straatartiest."

"Hij werd ook al 'Mo' genoemd in de kleedkamer bij AZ. Hij heeft een beetje dat toontje over zich." Van Wissing was wel onder de indruk van Hadj Moussa. "Zag je Vlap twee keer springen? Die werd echt in de luren gelegd door die Hadj Moussa, en zijn kapbewegingen. FC Twente mag daar niet in de problemen komen, maar dit Vitesse heeft echt wel een beetje de geest gekregen."

"Al moet Ricky van Wolfswinkel die wedstrijd doodmaken", vervolgt Van Wissing, over de grote kans van de spits bij een stand van 0-1. "Negen van de tien keer schiet je gewoon die bal in de lange hoek, maar hij heeft niet gezien dat de korte hoek helemaal openlag. Dat was één van zijn simpelste goals geweest. Met een 0-2 tussenstand speel je misschien wel een wedstrijd zoals laatst tegen Excelsior. Nu had Vitesse de geest omdat Robin Propper die bal in eigen doel schiet."

Wantia besluit: "Het speelde wel mee dat Hilgers niet helemaal meer fris was. Die ging daarvoor al even zitten op het veld, omdat hij last van zijn hamstring had. Hij probeerde nog de eerste helft vol te maken, maar hij werkt zichzelf een beetje in de nesten. Die goal viel uit een inworp die Hilgers weggaf."

"Dat speelde wel een rol, dat Hilgers niet helemaal okselfris was. Daardoor werd het wel lastig. In de tweede helft kom je nog een paar keer echt goed weg, bijvoorbeeld bij die afgekeurde goal. We hebben nog een bal op de paal gezien...", aldus Wantia.

Lees meer:
0 reacties