"FC Twente had net als Ajax de beste spelers moeten verkopen"

De spelers van FC Twente vieren feest na de zege op Ajax
De spelers van FC Twente vieren feest na de zege op Ajax Foto: © Orange Pictures

FC Twente won zondagmiddag met 3-1 van Ajax en drukte de Amsterdammers daarmee dieper in de problemen. Martijn Krabbendam van Voetbal International laat zijn licht schijnen over de situatie bij Ajax.

"Sven Mislintat had op de tribune van De Grolsch Veste dezelfde houding als de spelers van Ajax op het veld", schrijft Krabbendam in Voetbal International. "Lusteloos keek de technisch directeur naar hoe de spelers die hij heeft gehaald er een zooitje van maakten, weggespeeld en overklast in alle facetten van voetbal door FC Twente, een club die net als Ajax ook zijn beste spelers had moeten verkopen. Dat geldt trouwens ook voor PSV en Feyenoord."

"Er zullen weinig voetbalvolgers zijn die Ajax zo zwak hebben gezien als zondag", vervolgt de verslaggever. "Waar is het allemaal gebleven, alles waar deze grote club ooit voor stond, zoals het dominante, avontuurlijke voetbal, de bravoure en het talent? Alles wat Ajax onderscheidde van de rest is vervlogen, en wat ervan overbleef, is een verzameling spelers van wie een aantal in vorige omstandigheden zich nog niet eens aan de rand van het trainingsveld had mogen melden."

Krabbendam wijst naar Mislintat als eindverantwoordelijk voor de 'chaos'. "Binnenkort is Maurice Steijn misschien al wel weg. Zo werkt het mechanisme, de trainer krijgt als eerste de schuld; alsof Steijn kan toveren met spelers over wier komst hij geen enkele invloed had. Hem wegsturen lost bovendien niks op, want de man die hem aanstelde is verantwoordelijk voor de spelersgroep met wie deze trainer moet werken. Het resultaat is dat Ajax gevangen zit in een gordiaanse knoop, waarbij iedereen verantwoordelijk is voor alles. En intussen wordt het voetbal van Ajax gespeeld in Rotterdam en Eindhoven."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/12
FC Twente
20:00
Excelsior
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 FC Twente 14 13 30
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand