FC Twente had veel geduld met Brenet: "Ik had het niet zo gedaan"

Het contract van Joshua Brenet bij FC Twente is inmiddels ontbonden. In De Oosttribune wordt het handelen van FC Twente in de zaak besproken.

Jan van Staa snapt de club wel gezien de hele situatie. "Als speler is het een gemis, maar aan de andere kant spelen er zoveel negatieve dingen rondom hem, ook naar buiten uit. In mijn beleving is dit de juiste beslissing."

Tijmen van Wissing denkt ook dat het een logische keuze is. "Ik denk dat Twente er echt heel veel aan gedaan heeft. Ook externe sponsors hebben hem geholpen. Neem van mij aan dat de club op meerdere vlakken hem heeft geprobeerd te helpen. Ik vind dat ze heel coulant zijn geweest met Brenet, ik denk niet dat ik dat zo had gedaan."

Toch was Brenet binnen de groep zeer geliefd, zo vertelt Van Wissing. "Hij nam het ook op voor jonge spelers. Toen Ricky van Wolfswinkel een akkefietje had met Joseph Oosting over de aanvoerdersband, was hij een van de personen die beiden weer bij elkaar bracht. Het was zeker geen jongen die buiten de groep stond."

Lees meer:
0 reacties