FC Twente hard op weg naar Europa: "Dat scheelt al een miljoen"

FC Twente staat er nog steeds uitstekend voor in de Eredivisie. Mocht de ploeg van Joseph Oosting derde worden, staat er een mooi Europees programma op de kalender.

Een derde eindklassering geeft via voorrondes kans op deelname Champions League, maar ook sowieso de Europa League. "Het is natuurlijk nog geen gegeven. Ze hebben nog wat lastige uitwedstrijden, maar het gat met Ajax en AZ is er wel", stelt Tijmen van Wissing in de Oosttribune. "Als je de derde voorronde van de Champions League haalt, val je sowieso terug naar het hoofdtoernooi van de Europa League."

Mochten de Tukkers derde worden, staat er komend seizoen dus (los van de voorrondes) sowieso Europees voetbal op het programma in de Grolsch Veste. "Het is een hele puzzel. Er worden heel veel wedstrijden gespeeld en er gaat heel veel geld in om. FC Twente is er alles aan gelegen om derde te worden", aldus de verslaggever. "Ik hoorde dat als je derde wordt, dat het je al een miljoen scheelt", voegt Jan van Staa toe.

De opzet van de Europese eindtoernooien is volgend seizoen ook anders. Alle deelnemers worden in één grote ranglijst geordend en elk team speelt acht wedstrijden. "Dat wordt een druk Europees programma volgend jaar. Er kan weer een brede selectie komen", besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties