"FC Twente heeft de mentaliteit van een subtopper of middenmoter"

FC Twente verloor zondagmiddag teleurstellend van een matig Ajax. De Tukkers waren niet bij machte om Ajax in de tweede helft pijn te doen, nadat de Amsterdammers in een 4-3-3-formatie gingen spelen. Daarbij wordt ook gekeken naar de rol van trainer Joseph Oosting.

"Oosting keek ook in de spiegel en zei: dat mag je mij ook kwalijk nemen", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij Voetbalpraat op ESPN. "Na afloop hadden we het erover of ze niet op één-op-één moesten gaan spelen, zodat er meer doorgedekt wordt op Kenneth Taylor. Brobbey was in de eerste helft onzichtbaar, maar in de tweede helft levensgevaarlijk en dan durven ze niet één-op-één tegen Brobbey te gaan spelen."

Martijn Krabbendam van Voetbal International was niet verbaasd. "Blijkbaar hoort dit toch een beetje bij Twente-uit?", vraagt de Feyenoord-watcher zich af. "Nog meer wedstrijden die ze tussendoor weleens verliezen. Met tien man bij Feyenoord 0-0 was wel goed."

Ten Voorde merkt op dat FC Twente daar nog stappen in moet zetten. "FC Twente staat derde, maar is natuurlijk nog geen top drie-ploeg. Ze hebben op dit soort dagen nog te vaak de mentaliteit van een subtopper of van een middenmoter. Je mist dan wel Sadilek die in de tweede helft een keer iemand een schop geeft of een keer ruzie maakt. Ze lieten het gebeuren en dat vond ik wel heel erg teleurstellend", aldus Ten Voorde.

"Je zag voor rust dat FC Twente een betere ploeg heeft dan Ajax", vervolgt hij. "Ik zeg niet dat ze betere spelers hebben, maar als ploeg zijn ze op dit moment beter dan Ajax. Dan moet je dat op zo'n moment veel meer uitstralen. Als je de Champions League in wil mag je niet in de war raken van de nummer zes van Nederland."

Lees meer:
0 reacties