'FC Twente heeft lijstje af': "FC Twente en Bosz vind ik een klik"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink is per 1 maart aan de slag gegaan bij FC Twente. De eerste taak van de toekomstig technisch directeur wordt om samen met Jan Streuer een nieuwe trainer aan te stellen.

Clubwatcher Tijmen van Wissing denkt dat er inmiddels achter de schermen hard gewerkt wordt om een opvolger voor Ron Jans te vinden. "Ik denk dat ze op dit moment de lijst af hebben en in gesprek gaan. Dan ga je van boven naar beneden werken", zegt Van Wissing bij De Oosttribune.

Presentator Bert van Losser zet Peter Bosz op de eerste plek. "Het lijkt mij ook dat hij hoog staat, maar het is de vraag of hij wil voor dat salaris", reageert Van Wissing. "Ik weet niet onder welke cao-voorwaarden hij aan de slag kan. Bij Leverkusen verdiende hij vier of vijf miljoen."

Van Losser ziet geen beren op de weg. "Zijn schoonvader had altijd banden met FC Twente. Dan ben je er toch? FC Twente en Bosz vind ik wel een klik. Als je in een mindere fase Ron Jans en Jan Streuer binnen kan fietsen, dan kan je in een betere fase ook Peter Bosz halen als trainer. Hij weet ook wel dat je in Nederland niet zoveel kunt verdienen. Op een gegeven moment vind je het ook leuk om weer lekker in de regio werkzaam te zijn."

"Dat zou een geweldige kandidaat zijn", vult voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa aan. "Qua uitstraling, qua routine. Het gaat met name om de manier van spelen. En de ambities van de club. Als je zo'n trainer binnenhaalt, dan laat je dat direct zien. Maar hij moet wel willen."

Jans vertrekt na dit seizoen in ieder geval bij FC Twente en werd door RTV Drenthe al naar FC Emmen gepraat. "Ik denk wel dat Lukkien daar een keer weggaat, maar ik verwacht niet dat hij daar in gaat stappen" aldus Van Wissing. "Maar misschien mist hij het wel enorm, dat kan ook."

Dick Lukkien
"Ik zie Dick Lukkien nog wel als een optie voor FC Twente" Lees ook
Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand