'FC Twente heeft twee goede elftallen': "Af en toe ingewikkeld"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Orange Pictures

FC Twente wist zich vorige week op huurbasis te versterken met AS Monaco-aanvaller Myron Boadu, terwijl de Tukkers Anass Salah-Eddine definitief wisten los te weken bij Ajax. Arnold Bruggink heeft een goed gevoel overgehouden aan de transferwindow.

"Ik ben niet van de superlatieven: dit helemaal fantastisch en dat dramatisch, ofzo. Er ging een spits (Ugalde, red.) weg, daar wilden we een heel goede spits voor terug. Dat was de eerste zorg", blikt hij terug op de website van Voetbal International. "En we hadden altijd in ons achterhoofd dat we kwetsbaar waren op de linksbackpositie. We konden het goed opvangen, maar je moet ook vooruitkijken als club", beseft Bruggink.

"Dat Anass weer op ons pad kwam, was een buitenkans", vervolgt hij enthousiast. "En Myron was een heel intensief verhaal. Hij was de topfavoriet. En ik ga dan graag voor het hoogst haalbare. Wij waren bereid lang op hem te wachten, met het risico dat je niks hebt. Ik was dat dan gaan uitleggen, dat hadden we besproken", aldus Bruggink, die benadrukt dat Van Wolfswinkel ook een 'uitstekende spits' is voor de club uit Enschede.

"We hadden er vertrouwen in dat we dat ook hadden kunnen opvangen met onze selectie. Maar ik ben superblij dat het gelukt is Boadu te halen. Met dank aan José Fortes Rodriguez, die het sportieve belang van zijn speler boven het financiële stelt", constateert hij. "En onze nieuwe algemeen directeur Dominique Scholten zorgde ervoor dat alle partijen weer aan tafel kwamen. Prima debuut", lacht Bruggink.

"Nu staat er een selectie die past bij wat wij als club willen uitstralen. We hebben de beschikking over twéé heel goede elftallen. Dat is af en toe ingewikkeld, want er kunnen maar elf jongens starten. Maar dit is wel waar we naartoe willen. De lat steeds verder omhoog brengen op de training, spelers die elkaar sterker maken, concurrentie. Dat is er nu allemaal", besluit de bestuurder.

Lees meer:
0 reacties