FC Twente heeft vier keepers in selectie: "Is daarom voor gekozen"

Bij FC Twente heeft met Lars Unnerstal, Przemysław Tytoń, Issam El Maach en Sam Karssies een aantal uitstekende keepers in de selectie. Keeperstrainer Sander Boschker kent een legendarische status bij de Tukkers en traint het viertal.

Boschker weet waarom er vier keepers in de selectie zitten. "Vaak willen we tijdens de trainingen meerdere partijen spelen. Als een deel van de spelers aan de zijkant zit te rusten doen ze niet zoveel. Vandaar dat we proberen om vier partijtjes te maken, zodat iedereen in beweging blijft. Daar horen natuurlijk ook vier keepers bij, vandaar dat er gekozen is voor vier", vertelt hij bij ESPN.

Nu is hiërarchie duidelijk. "Die volgorde zou anders kunnen worden. Dat ligt aan de ontwikkeling van het team en hoe het seizoen verloopt. Maar als een keeper niet naar behoren presteert, dan gaan we schuiven. Dat weten de jongens, dus daar kan geen misverstand over bestaan."

Concurrentiestrijd of niet: het viertal kan goed met elkaar. "We zijn een team in een team", stelt El Maach. "We trainen soms alleen met elkaar, dat is ook leuk want dan heb je wel een soort groepje van gelijken bij elkaar", vertelt Unnerstall. "Er heerst een vertrouwelijk gevoel bij onze vijf met Sander erbij. We kunnen alles delen met elkaar, het is echt een team in het team", weet Karssies. "We voelen ons een groep", besluit Tytoń.

Lees meer:
0 reacties