FC Twente/Heracles Academie strikt trainer: "Spreekt mij enorm aan"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Wietse de Blois gaat de FC Twente/Heracles Academie versterken. De 32-jarige Groninger komt over uit de jeugdopleiding van FC Emmen. Vanaf 1 juli krijgt de verantwoordelijkheid over de Onder 17 van de gezamenlijke jeugdopleiding. 

De Blois tekent in Hengelo een overeenkomst tot medio 2026 en kan niet wachten om te beginnen: "In de afgelopen weken heb ik meerdere gesprekken gevoerd met Bas van Baar en Maarten van Wesenbeeck. De positieve verhalen die ik over de Academie hoorde, werden tijdens deze gesprekken bevestigd", vertelt hij via de clubkanalen van de Twente/Heracles Academie.  

"Daarnaast heb ik bij wedstrijden van afgelopen seizoen tussen FC Emmen en de FC Twente/Heracles Academie een goede indruk gehad van deze jeugdopleiding", vervolgt hij.  "De mensen die hier werken, zijn erg toegankelijk. Dat spreekt mij enorm aan. Mede dankzij deze factoren kijk ik er naar uit om hier aan de slag te gaan."

Maarten van Wesenbeeck, Manager Academie, is ook in zijn nopjes: "Wietse stond bovenaan ons lijstje om hoofdtrainer te worden van de Onder 17. Wij zijn erg blij dat hij ervoor kiest om deze uitdaging bij ons aan te gaan."

Bas van Baar, Hoofd Voetbalontwikkeling, sluit zich daarbij aan: "Met Wietse hebben we een trainer binnengehaald die ervaring heeft opgedaan bij meerdere clubs op verschillende niveaus. Hij weet hoe het is om met spelers te werken die in de eindfase van een jeugdopleiding terecht komen. Wietse is een zeer gestructureerde coach die bij ons zijn ontwikkeling kan vervolgen en tegelijkertijd kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Academie zelf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand