FC Twente/Heracles Onder 21 verliest: Feyenoord kampioen (video)

De Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie is er zaterdag niet in geslaagd om landskampioen te worden. Op Sportcomplex Varkenoord waren de leeftijdsgenoten van Feyenoord met 2-0 te sterk.

Vorig weekend won Feyenoord de voorjaarscompetitie, waardoor zij zaterdagmiddag mochten spelen tegen de kampioen van de najaarscompetitie: FC Twente/Heracles Academie. Feyenoord won in eigen huis de strijd om de titel tegen de Tukkers, en mag zich nu landskampioen van Divisie 1-A noemen.

In de dertiende minuut kwam Feyenoord Onder 21 op een 1-0 voorsprong. Milan Hokke schoot de openingstreffer schitterend tegen de touwen. In de 65ste minuut kwamen de Rotterdammers op een 2-0 voorsprong. Spits Fabiano Rust verdubbelde de marge voor Feyenoord. In het restant van de kampioenswedstrijd werd er niet meer gescoord en dus is de Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie geen landskampioen geworden. 

Feyenoord wilde graag instromen in de voetbalpiramide, maar ondanks deze landstitel gaat dat de Rotterdammers niet lukken. Een beloftenteam kon alleen promoveren als Jong Sparta of Jong Almere City op plek tien of lager zou eindigen in de Tweede Divisie. Sparta eindigde als zevende, Almere City werd achtste. Eerder dit seizoen werd al bekend gemaakt dat FC Twente/Heracles Onder 21 de komende jaren sowieso niet wil promoveren. Dit heeft te maken met de extra kosten die promotie met zich meebrengt. 

Opstelling Feyenoord Onder 21: Berger; Arnaud, Valk, De Blok, Candelaria; Hokke, Kleijn, Van der Sluijs; Rais, Groen, Rust.

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jonkers, Gijsbertha, Landkroon, Donald, Olde Keizer, Iylia, Martina, Yegoian, Marhoum, Sybrandy en Slagveer.

Wissels FC Twente/Heracles Academie: Mulder, Codinha, De Wilde, Tijink, Lbenay en Essakkati. 

Lees meer:
0 reacties